Blomster-Boom i Stadsparken

Den 22-23 september anordnade Rapatac i samarbete med Fältbiologerna och projektet Somewhere in Sandviken, med stöd från Microsoft och Sandvikens kommun, evenemanget ”Blomster-Boom i Stadsparken” . Arrangemanget syftar till att öka miljömedvetenheten bland barn och ungdomar i Sandviken och samtidigt hjälpa naturen i staden på traven. 

Under evenemangets första dag fick deltagarna lära sig teorin bakom miljöfrågor som ex brist på pollinatörer och förlust av biologisk mångfald samt hur de själva kan påverka och bidra till att hjälpa till. 

Under den andra dagen omsatte våra deltagare sina kunskaper i praktiken genom att delta i plantering av blomlökar i Stadsparken. 

Evenemanget samlade över 170 barn, ungdomar och deras familjer! Tillsammans planterade vi tusentals vårlökar i Stadsparken för att ge vårt bidrag till den grönare miljön i vår stad! Under tiden som vi planterade njöt deltagarna av uppträdanden från Rapatacs unga artister och roliga aktiviteter från Rapatac, Fältbiologerna, Insektslandet och Ung Fritid.

Stort tack till våra partners som var med och gjorde denna dag så speciell!