Somewhere i Sandviken

Den 30 november anordnade Rapatac ett evenemang tillägnat Avslöjandet av de Magiska Platserna inom vårt projekt ”Somewhere i Sandviken” som markerade slutförandet av det andra året av projektet.

Evenemanget gav en utmärkt översikt av de olika aktiviteter för barn och ungdomar som har genomförts under projektets två år. Gästerna hade möjlighet att se resultatet av barnens aktiviteter och stråk, presenterat i form av en utställning uppdelad i olika rum – Teknik rummet, Karta rummet, Historiska rummet och Magiska rummet.

Höjdpunkten var avslöjandet av de platser som barnen skulle vilja förbättra i Sandviken och, naturligtvis, de magiska platserna. De sistnämnda tillsammans med de platser som spelar en viktig roll i Sandvikens historia införlivades i Promenadstroket genom hela Sandviken som skapades av ambassadörerna och referensgruppen för projektet.

Promenadstråket är nu tillgängligt för alla att se på projektets webbplats (och snart på en app nära dig) skapad av vår samverkanspartner Jamback.

I slutet av eventet fick alla gäster en chans att lyssna på den fantastiska låt som spelats in av deltagarna i projektet och dans från projektets dansgrupp.

Tack till Arvsfonden, projektets medarbetare, alla våra projektpartners, referensgruppen och ambassadörerna som var med oss den här dagen och gjorde den så speciell!

Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med Somewhere in Sandviken under projektår 3.

Gå in på vår nylanserade hemsida för att följa projektets resa och barnens arbete – https://www.somewhereinsandviken.se